perjantaina, elokuuta 10, 2007

Freesiä fisua?


Viimeiselle matkalleen lähtee tuore lohi
elämänsä parhaat päivät ovat pian ohi.
Mietin onko allaskala kala ensinkään,
merilohen elinvoiman silmissäni nään.

Kaislavuode, pata musta.
"Tää on pelkkää savustusta",
moittii kalatiskin kala.
Kesäkokin herkkupala.

21 kommenttia:

  1. Anonyymi8:20 ap.

    Ihastuttava runo!

    Kala on kala on kala:)

    VastaaPoista
  2. Ihana! Ja tulee nälkä.

    VastaaPoista
  3. Kuva ja runo tuovat veden kielelle!

    VastaaPoista
  4. Hih, tuo on varmaan kuoreeni kaveri!
    (Kirjoitin kalarunon tuoreesta kuoreesta)

    VastaaPoista
  5. Anonyymi11:28 ap.

    Kuullos pyhä vala,
    eipä maistu allaskala
    yhtä hyvältä kuin meri-
    se on ihan eri
    makuista.

    VastaaPoista
  6. Niin, siis anteeksi moukkamaisuuteni; kävin vain mainostamassa omia kalojani kun oli tarkoitus tietysti sanoa, että pidin kovasti riimittelystäsi!

    VastaaPoista
  7. Anonyymi1:07 ip.

    MAUKKASTA RUOKAA SAA TUOREESTA LOHESTA. KALAN, JOS MINKÄ ON OLTAVA TUORE.

    VastaaPoista
  8. Anonyymi2:34 ip.

    Tosi tyylikäs kalakuva!

    VastaaPoista
  9. Anonyymi6:43 ip.

    Hieno kuva!

    VastaaPoista
  10. Hieno kokonaisuus. Mehukas!

    VastaaPoista
  11. Eläköön lähiruoka! ;D

    Vesi tuli kielelle. Tunsin myös iltatuulen, savun, valkoviinin...

    Kiitos taas tunnelmapalasta, niin maittavasta!

    VastaaPoista
  12. Anonyymi10:20 ip.

    Sullapas hieno juoni runon
    siksi riimin minäkin punon
    sävel, rytmi, soinnut lopun,
    hiljaisen tai kovin hopun
    tarinaan tuo taikaa salaa
    vaikka koskisi se lohikalaa.

    VastaaPoista
  13. Anonyymi11:04 ip.

    Kuva ob tosiaankin hieno! Pidän runosta, vaikka onhan se hieman surullinen...

    VastaaPoista
  14. Anonyymi11:31 ip.

    Kala kaislapedillä - hieno kuva. Ja hieno runo.

    VastaaPoista
  15. Kaunis taiteellinen kuva (tuoreesta?) kalasta. Runokin oli raikas elikkästen tuore:)

    VastaaPoista
  16. Kiitos jokaiselle kommenteista ja runoista ja ajatuksista!

    Helanes; ei maistu ei yhtä hyvältä kuin meri-
    se on ihan eri :)

    Haavetar; savustus on enemmän kuin sen lopputulos; tunnelmaa, tuoksuja, viipyilevää kesäillan viettoa!

    Vaikka merilohta emme saaneetkaan, täytyy sanoa, että kuvan lohi oli todella mehukasta ja maukasta. Seuraavana päivänä vielä maku oli oikein tiivistynyt. NAM.

    VastaaPoista
  17. Anonyymi8:43 ap.

    Kuvan katsojalla ja runon lukijalla on hyvä osa: voi syödä silmillään ja hyristä kokonaisuudesta: nauttia, nauttia.

    VastaaPoista
  18. Paju, tervetuloa padan ääreen nauttimaan! :)

    VastaaPoista
  19. Tämän jälkeen:

    Lohta kovin tekee mieli
    kalatiskille viepi tieni...

    ;)

    VastaaPoista
  20. Kuvasta: asetelmassa oli japanilainen tunnelma.

    VastaaPoista
  21. Emppu, japanilaista tunnelmaa en tiedostanut kuvatessani, mutta kun näin kuvan ruudulta, sama fiilis välittyi. Kaislojen ja mustan padanpohjan kontrasti korostuu ja kaislat sinällään sen tekevät. Lohenvonkale savustui kullanruskeaksi eikä siis ollut japanilaisittain mitään sushia :)

    VastaaPoista