sunnuntaina, huhtikuuta 15, 2007

LaulujoutsenetMökkirannan uskolliset ystävämme
15.4.2007

19 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Kaunis kevään merkki nuo joutsenet.

silumiini kirjoitti...

Kauniita kuvia ja kauniita lintuja!

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja.
Minäkin olen yrittänyt kuvata noita uljaita lintuja. Ovat aina liian kaukana.

Allyalias kirjoitti...

Upeaa!!!!!!

Anonyymi kirjoitti...

Joutsenet ovat kauniita kaukaa, läheltä julmannäköisiä. Viime syyskesänä kuvasin joutsenpoikuetta ja toinen aikuisjoutsen alkoi kavuta rannalle sen näköisenä, että "askelkin vielä niin". Lähdettiin vauhdilla pois.

Anonyymi kirjoitti...

Laulujoutsenet muistuttavat mitä kirja voi saada aikaan. Elämän.

sivuaskel kirjoitti...

Susupetal, laulujoutsenet tuovat kevään. Pesintäpuuhat ovat alkaneet muillakin pienemmillä linnuilla. Västäräkkikin tipsutteli pihassa.

Kiitos, Silumiini.

Maijamuru, vaikea niitä on kuvata, erityisesti lennossa. Otin nuo kuvat n. 200 metrin etäisyydeltä täydellä 10-kertaisella zoomilla.

Kiitos Allyalias :)

Tuima, totta, joutsenet ovat ärhäköitä jos menee liian lähelle. Viime keväänä kanadanhanhi sai kyytiä kun meni pariskunnan reviirille. Mainio näky kun joutsenuros oli hanhen peräsulissa kiinni ja molemmat metelöiden kiitivät vedenpintaa pitkin. Mutta joutsenperheen elämää on kyllä ihana seurata pesänrakennuksesta poikasten kasvattamiseen ja syksyllä kun isä ja äiti opettavat lapsiaan lentämään!

sivuaskel kirjoitti...

Paju, Yrjö Kokon kirja sen tosiaan teki. Nykyisin laulujoutseniakin alkaa olla melkein liikaa. Joka kesä "meidänkin" joutsenpari tekee poikueen, edellisvuonna 7 ja viime vuonna 3. Tykkään niiden trumpettiäänistä ja perheneuvotteluista, joita ne pitävät tuon tuosta :)

Liisa kirjoitti...

Wau! Pääsisipä noin lähelle joutsenia. Hienot kuvat!

sivuaskel kirjoitti...

Kiitos Liisa, kymmenkertaisella zoomilla pääsee aika lähelle, mutta auringonpaisteessa tarkkuus heikkenee ja käsi vipattaa... :)

Hallatar kirjoitti...

Oi noita uljaota lintuja...

sivuaskel kirjoitti...

Hallatar, laulujoutsenet ovat omapäisiä 'persoonia', mutta uljaita ja kauniita katsella.

sinipelto kirjoitti...

Hienot kuvat, värit. Kuvat pienemmästä suurempaan tuovat linnut/linnun kuva kuvalta lähemmäksi katsojaa. Kiva.
Joutsenet. Kauniita, uljaita. Kerrotaan Jean Sibeliuksen niitä mielellään seutanneen. Lemminkäinen-sarjan yksi osa nimeltäänkin Tuonelan Joutsen.

Haavetar kirjoitti...

Kauniita kuvia ja hauskaa kerrontaa kommenteissasi. Tulin kevätkesämielelle. :)

sivuaskel kirjoitti...

Kiitos Sinipelto, joutsenien elämän seuraaminen on kiehtovaa. Toissa keväänä onnistuin jopa näkemään joutsenparin parittelun keskellä järvenselkää. Eipä ollut kameraa silloin....

Haavetar, mukava jos kuvat ilahduttavat. Olen käynyt lukemassa WP-blogiasi, mutta kommentointi ei onnistu... Kiitos kirjoituksistasi!!

Salka kirjoitti...

Minä näin tänään elämäni ensimmäisen joutsenen joka ei ollut vankeudessa. En tiedä oliko se laulujoutsen vai mikä mutta uljas ja upea se oli! Se näytti kyllä vähän tuolta kuvasi joutsenelta:)

sivuaskel kirjoitti...

Salka, jos sillä oli keltainen (eikä oranssinmusta) nokka, se oli laulujoutsen :)

Salka kirjoitti...

Ai, en uskaltanut oikein lähelle mennä kun olen kuullut että ne voivat hermostua ja lähteä hyökkäilemään ihmistäkin kohti. Oli sillä jokin väri siinä mustan lisäksi, pitää kattoa seuraavalla lenkillä mikä se toinen väri on. Kiitos tiedosta!

sivuaskel kirjoitti...

Kiikarit mukaan seuraavalle lenkille, Salka :)