maanantaina, kesäkuuta 04, 2007

Lurjus

Aurinko paistaa kauan ja korkealta. Linnunpöntöissä sirittää uusi elämä. Väsymätön ruokintaruljanssi on meneillään. Tali- ja sinitiaisella on lisäksi täysi työ hätistellä röyhkeääkin röyhkeämpi kirjosieppo mökkinsä ovelta. Niinkuin ei ruokinnassa olisi riittävästi puuhaa.

Kirjosieppo on eloisa ja kaunisääninen livertelijä, mutta täysin häikäilemätön tapaus. Juuri kun tintit ovat asettautuneet pesimäpuuhiin mökkipihan yksiöihin, saapuu kirjosieppouros, joka riiuureissuillaan esittelee jo varattuja järvinäkymäasuntoja - kuin omiaan - tulevalle puolisolleen. Se hykertelee, visertelee ja matkii jopa 'titityytä' saadakseen emäntäehdokkaat kiinnostumaan. Ja aina löytyy tytönhupakko, joka menee lankaan ja ryhtyy siepolle siipaksi. Juuri kun perheonni on kukkeimmillaan ja emo alkaa hautoa perheenlisäystä, lähtee kirjosieppo-lurjus jälleen uuden nuorikon hankintaan ja useimmiten onnistuukin liehittelemään 'kakkosvaimon' itselleen.

Tintin pesästä tippuneet juuri kuoriutuneet poikaset ovat merkki kirjosiepon härskiydestä. Se tekee pesänsä vaikka toisen linnun rakentaman pesän päälle! Sunnuntaina katselimme tätä tragediaa vieressä seisten ja hätistelimme sieppo-gigoloa matkoihinsa.

Sinitiaisen lyhyt elämä 3.6.07

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi, kamalaa että sieppaa tuo siepon härskiys. Sinitiaiset ovat hennon pieniä ja sinisen sieviä.

sivuaskel kirjoitti...

Niin ovat, Kutuharju. Harmittaa ettei juurikaan mahda tilanteelle mitään. Ehkä se on luonnon laki, kummallinen sellainen!