torstaina, maaliskuuta 20, 2008

KiirastorstaiKiirastorstai-aamuna herään neljän aikoihin ihastelemaan täyteläisenä mollottavaa kuuta. Olo on kuin matkansa tehneellä lentokoneella, joka rullaa tulolaituriinsa. Keho ja mieli ovat laskeutumassa pääsiäisen viettoon, lomaan, muutamaan armolliseen päivään. Työturbulenssi ottaa aikansa eliminoituakseen etäämmälle minusta.

Pitkiä päiviä viimeisen viikon aikana. Illalla uni tuli anelematta. Vaikka työpäivät ovat olleet täyteläisiä, on ollut paljon ilon aiheita. Innostavia keskusteluhetkiä ihmisten kanssa. Asiat ovat yksi kerrallaan loksahdelleet koloihinsa - kuin jättipalapelissä, jossa sinisen taivaan yksiväriset palat vaativat aikaa ja kärsivällisyyttä.

Valmensin henkilöstöä kehitys- ja palkkakeskusteluihin, kaikkineen 7 tilaisuutta, joista yksi vielä pääsiäisen jälkeen. Yhteensä 460 ihmistä. Rekrytoin asiantuntijoita, valmistelin materiaaleja Aprillipäiväksi Oslon tapaamiseen ja esimiestilaisuuteen, joka on heti loman jälkeen. Pähkäilin prosesseja puhelinkokouksessa pohjoismaisten kollegoitteni kanssa, huolehdin päivittäistöiden rutiineista tiimissäni, konsultoin henkilöstöä moninaisissa kysymyksissä, olin aika hyvin paikalla ja ajoittain jopa läsnä. Summa summarum - myöhään illalla työpöydän lamppua sammuttaessani sähköpostiini jäi liian paljon lukemattomia viestejä, vastaamattomia sanomia. Tiistaina, tiistaina sitten. Työ nietostuu ympärilläni kuin maaliskuinen lumi.

Tänä aamuna alkoi loma. Nousin varhain ja hyppäsin miehen kyytiin jo ennen kuutta viemään tiimiläisilleni kimpulliset kevättulppaaneja pääsiäisen iloksi ja kiitokseksi huumorintajuisesta työtoveruudesta, uurastuksesta. Siellä ne odottavat pöydillä töihintulijoita.

Illalla lähdemme mökille. En muista milloin olen näin paljon odottanut mökkirantaan pääsyä. Aion levätä ja ulkoilla. Saunapalvattua karitsanviulua (hui mikä sana) ja savustettua kalkkunaa riittää perustarpeiksi. Ruoka on tällä kertaa sivuseikka. Tärkeintä on yhdessäolo, lintujen elämäätihkuva laulu pihapuissa, hengittämisen tila ja kevään tuoksu - siitäkin huolimatta, että on luvattu lunta ja pakkasta!

9 kommenttia:

Hallatar kirjoitti...

Onnellista pääsiäistä teille! =)

Anonyymi kirjoitti...

Näenkö oikein? Aito kangasvuokko? Oletko itse kuvannut?

sivuaskel kirjoitti...

Kiitos, Hallatar, Sinulle myös perheesi kanssa voimistavaa pääsiäisaikaa!

Kotikuusi, kuvasin nuo kangasvuokot vuosi sitten Hämeessä, jossa on aivan uskomaton metsä täynnä näitä vuokkoja ja kylmänkukkia!

SusuPetal kirjoitti...

Nautinnollista pääsiäistä ja mökkeilyä!

sivuaskel kirjoitti...

Kiitos, Susupetal, virkistävää pääsiäislomaa sinulle myös!

Virpi P. kirjoitti...

Ihanaa mökkipääsiäistä, Sivuaskel! Siellä pääsee varmasti pää irti työasioista.

Anonyymi kirjoitti...

Siellä mökillä taidat jo olla näihin aikoihin.

Toivottavasti pystyt lepuuttamaan aivojasikin, vaikka sähköpostit jäivätkin lukematta.

Hyvää pääsiäistä! Jos luet tämän vasta pääsiäisen jälkeen, hauskaa vappua!

Anonyymi kirjoitti...

Sivuaskel, kuinka hieno tunne tulla aamulla töihin, jos pöydälle on joku tuonut kukkia. Kuinka jaksatkaan ajatella vielä heitä, se on hienoa.
Levollista pääsiäistä Sinulle, lintusten laulua ja rauhallista oloa

sivuaskel kirjoitti...

Katriina, kyllä mökkirannassa työhuolet unohtuvat! Ihanan levollinen loma talvisessa Hämeessä.

Hauskaa Vappua, Obeesia :) Tääll ollaan taas suuremmoisen mökkiloman jälkeen!

Kiitos, Mehtäsielu, lintuset lauloivat, kuhertelivat ja etsiytyivät jo pihapönttöihinkin talitintit.... Luonnonihmeitä, valoa ja aurinkoista talvisäätä - ja tietysti rakasta seuraa. Pääsiäinen voisi olla pari kertaa vuodessa!