tiistaina, toukokuuta 06, 2008

Mökkirannassa bongatut 2008


Västäräkki - Peippo - Punakylkirastas

Isokuovi - Ruskosuohaukka


Kuikka - Lehtokurppa - Kaulushaikara

Isokoskelo - Härkälintu


Laulujoutsen - Sinisorsa - Punasotka

Kirjosieppo- Kurki - Taivaanvuohi


Telkkä - Töyhtöhyyppä

Harmaa-, selkä- ja naurulokki


Kuhankeittäjää, pääskystä, rantasipiä ja harmaahaikaraa vielä odottelemme.


Katso lintusia täältä.

4 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Onpa ollut vilkasta ja keväistä! Osaisipa elää linnun lailla.

Anonyymi kirjoitti...

Onhan teilla melkoinen lintumaailma! Kiitos lintukirjaliitteesta...jalohaikara on tuttu nahtavyys tassa suoniityn kotilammella, ja monia muita. Nyt juuri tepastelee Kanadanhanhiperhe kolmen untuvikkonsa kanssa ikkunan alla.

sivuaskel kirjoitti...

Liisa, mökkirannan lintuelämää on ilo seurata varhaisesta keväästä, pesänrakennuspuuhista loppukesän ja alkusyksyn lentoharjoituksiin, joita laulujoutsenparin poikaset vanhempiensa opastuksella ahkeroivat. Lentoonlähtöä varten ne uiskentelevat "kiitoradan" päähän, tarvitsevat aika pitkän nousukiidon ja pyrähtelevät isän tai äidin näyttämän mallin mukaan uudelleen ja uudelleen. Lintukirjasta luin, että joutsenet tarvitsevat n. 140 sulavetistä päivää ehtiäkseen opettaa poikasensa muuttomatkalle.
Just ja just Suomen kesä ja syksy siihen riittävät. Ehkä nykyisin paremmin - kyseenalaisen ilmastomuutoksen myötä.

Mutta yhtä hulppeaa on nähdä harmaahaikaraperheet lokkien jättämillä kivillä loppukesästä tai kaulushaikaran kumeat "pulloon puhallukset" keväällä, myöhäisinä iltoina tai varhaisina aamuina. Tai pikkulintujen pesintä, eloonjäämistaistelut, sirkutukset ja touhut! Tai lehtokurpan uskollinen ylilento kevätiltoina - aina sama reitti mökkipihan yli - sen tuntee kyllä äänestä. Ja joskus onnistuu näkemään myös lennossa pitkine nokkineen. Tästä taitaa tulla oman jutun aihe.... :)

sivuaskel kirjoitti...

Paula, on tosiaan ihana lintumaailma. Monenlaista touhua ja ääntä, melodraamaa, pesintäriittiä, reviirinvaltausta...
Kaksi kanadanhanhi-pariskuntaakin tuli pari vuotta sitten rantaan, yöpyivät 12 poikasensa kanssa yön yli, samana yönä yöpyi laiturinnokassa isokoskelo-äiti seitsemän lapsensa siipiensä alle suojaten. Mieletön näky! Mutta myös harmi, sillä aamulla oli kanadanhanhet vessareissuillaan täyttäneet koko rannan vihreänmustilla "kriketeillä" :)joita sinä kesänä siivoilin kolme kertaa kunnes hätistelimme seurueen tiehensä.

Käynpä katsomassa jalohaikaran lintukirjasta.