perjantaina, helmikuuta 09, 2007

PiikkaritMustat
mokkanahkaiset
sisä- ja ulkosyrjältä avonaisesti muotoillut
kapeakärkiset
piikkarit.

"Kengät voi riisua eteiseen".

Kiitos ei.

Sukkasillaan
on olo
kuin
parfymoidulla
lihapullalla.

15 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vaihtokenkä- ja kalossikulttuuri kunniaan. Kengät eteiseen -käytäntö on moukkamaista.

Allyalias kirjoitti...

Parfymoitu lihapulla :D

Anonyymi kirjoitti...

Vuositarkastus.

Ovikello soi ja oven takana seisoi talon remonttireiska, sukkasillaan. Kysyin, kuis noin. –Joka huushollissa emäntä käskee: riisu kengät. Sama se, jätin kengät autoon ja kuljen sukkasillani kun käyn talon huoneistot läpi.

Sukat mustat kuin synti. Saimme porraskäytävän koteihimme ;)

(Tunnustan: en ole koskaan kyennyt kävelemään piikkareilla.)

sivuaskel kirjoitti...

Helanes, vaihtokengät ovat tarpeen, jos/kun muuten on pukeutunut tilaisuuden mukaan. Mökillä heitetään kumisaappaat ovenpieleen ja töpötellään villasukissa :) Jos mieskin on pukeutunut pukuun ja riisuu kengät jalastaan, niin kyllä kokonaisuus kärsii :)

Allyalias, en keksinyt parempaakaan:)

Paju, vai semmonen reiska :). Saipa hommat hoidettua. Piikkareita tulee harvoin käytettyä, mutta korollisia muita kyllä, sillä selkäni tykkää enemmän niistä kuin ihan matalakantaisista.

silumiini kirjoitti...

Jep. Tuo parfymoitu lihapulla on kyllä osuva...=) Tosiaan tästä runosta välittyy se että "kengät ovat portti psyykeen" vai miten se nyt menikään...=)

Rita A kirjoitti...

Hih, mikä kontrasti pulleisiin lapsenkenkiin jotka juuri näin Salkan blogissa! Nämä ovat käytännöllisesti katsoen niiden vastakohta :)

Anonyymi kirjoitti...

Sirot menopelit :)

Anonyymi kirjoitti...

Tartuin myös tuohon parfymoituun lihapullaan ja sen monimielisyyteen. Kengissä olo ei siis tunnu lihapullalta? Joskus muistaakseni olkatoppauksista puhuttiin samaan sävyyn, niiden tuomasta ryhdistä.

Liisa kirjoitti...

Kauniit kengät!

Tuo kenkien riisuminen ainakin kaupunkiasunnoissa on kyllä mennyt aivan liiallisuuksiin. Meille annan aina kaikille luvan tulla kengät jalassa. Monet ottavat jalkineensa pois siitä huolimatta.

Kyllä korko kengässä antaa ryhtiä. Nyt en vain ehkä enää tuollaisilla pysyisi tasapainossa, valitettavasti. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kengät kyllä ovat kauniit, kokonaisuus tietysti riippuu... Samaa mieltä tästä riisumisvillityksestä, vaikka onhan siinä sekin puoli, että piikkikorko jättää jäljet parkettiin. Niin ikuista muistoa harvasta ystävästäkään kukaan tahtoo, mitetiskelee
LadyQ ;)

Anonyymi kirjoitti...

Tuntuu aika omituiselta olla juhlissa sukkasillaan - kotikasteella alban kanssa varsinkin. Muistaakseni olen kyllä aina pitänyt kengät jalassa.

Etiopiasta, Lalibelasta, muistan, että siellä jokaiseen kirkkoon mennessä piti jättää kengät ulos. Erityinen kenkävahti siirsi ne sitten sille ovelle, josta taas tulimme ulos. Sai siitäkin työstä joku "leivän" jatketta.

Anonyymi kirjoitti...

Vaihtokengät, ne pitää aina olla, jos keli on kehno. Kalossit miehillä ja päällyskengät naisilla oli oiva keksintö, jonnekin unohtunut. En minäkään sukkasillani hiihtele vierailulle tai juhliin.

sivuaskel kirjoitti...

Kiitos Silumiini, ainakin persoonaan, jos ei ihan syvimpään psyykeen :)

Rita, Suspetalillahan oli oiva kavalkadi kenkien elämänkaaresta...joka ikään, säähän ja tilaisuuteen sopivia :)

Marko, hauskasti sanottu :) hieman kiikkerät menopelit kyllä, mutta kyllä niillä tanssi sujuu mainiosti..

Tuima, ei kengissä olo tunnu lihapullalta. Parfymoitu lihapulla-olo syntyy jos olet muuten pukeutunut juhlavampaan tilaisuuteen ja sitten ottaisit kengät pois: kokonaisuus lässähtää :)

Kiitos, Liisa, just noin minäkin ajattelen. Onkohan kenkien riisuminen jotenkin pohjoiseurooppalianen vai suppeammin suomalainen tapa? Keskieuroopassa kenkien riisuminen on melkeinpä epäkohteliasta.

Anonymous, ei toki ole mukava jos jättää lähtemättömän jäljen parkettiin, mutta harvoin kai niin kovapiikkisiä piikkareita onkaan..

Pirjo, kiitos kommentista ja visiitistä. Uskontoihin perustuvat kengän riisumiset ymmärtää. Muistan hipsineeni Jerusalemissa Kalliomoskeijaan samalla tavalla kengät ulos jättäen.

Maijamuru, talviaika naisille on monimutkaista... aina on oltava kahdet kengät mukana...toiset jalassa, toiset kassissa.

'''''''''
MUTTA MÖKILLÄ SAA KULKEA PALJAIN VARPAIN, AINO-TOHVELEISSA TAI VILLASUKISSA, KUMISAAPPAISSA TAI PUUKENGISSÄ - JA SE ON KYLLÄ PARASTA!!

Salka kirjoitti...

Kauniit kengät, minä tosin en niillä pystyssä pysyisi:)
Runo oli loistava!

sivuaskel kirjoitti...

Kiitos Salka, kyllä niillä hyvin steppailee...juhlahetkissä :)