sunnuntaina, lokakuuta 21, 2007

Laulujoutsenperhe 21.10.2007

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen saanut seurata naapurin pelloilla ruokailevaa noin 80 yksilön joutsenparvea.

Ne ovat rohkeita: tallustelevat ihan tien vieressä. Poikasetkin ovat jo lentokykyisiä. Yksi perhe, joka ilmeisesti pesi kotijärvelläni, tulee vieläkin yöksi vastarannan ruovikkoon. Perheessä on viisi poikasta.

sivuaskel kirjoitti...

Obeesia, hieno näky varmasti se joutsenparvi! Tämä meidän rannan perhe on tullut läheiseksi, kun olemme vuosikaudet seuranneet sen elämää. Joka vuosi uudet poikaset, niiden suojelu,kaitseminen ja lentoon opettaminen. Nyt ne tulivat ihan rantaan kuin esittelemään poikasiaan ja sanomaan hyvästit tälle kesälle.

Anonyymi kirjoitti...

Joko nuo poikaset jaksavat lentää? Vai ovatko lauhan sään vuoksi myöhässä. En tunne tapoja, mutta sää on tullut yhä tärkeämmäksi.

sivuaskel kirjoitti...

Huomenta, anonyymi, kyllä ne jo lentävät. Itse asiassa tänä vuonna arvelimme, että tietääköhän ne talven tulevan aikaisemmin kun niin hyvissä ajoin oppivat lentämään. Joutsenet tarvitsevat n. 140 päivää sulia vesiä poikasten syntymästä, että ehtivät siivilleen. On ihana seurata miten ne nyökyttelevät ja ääntelevät ennen kuin nousevat siivillään ilmaan. Ihan kuin aina porukalla sopisivat, että nyt mennään! :)

Anonyymi kirjoitti...

Taisitpa oivaltaa mielentilankin, huomen oli tervetullut. Mutta joskus joutsenia ihastelleena, huolestuin oikeasti ja kuten useimmiten, turhanpäiten.

sivuaskel kirjoitti...

Anonyymi, älä turhista huolestu. Luonto on viisas ja hoitaa omiansa!

Salka kirjoitti...

Komeita ovat!