perjantaina, elokuuta 10, 2007

Freesiä fisua?


Viimeiselle matkalleen lähtee tuore lohi
elämänsä parhaat päivät ovat pian ohi.
Mietin onko allaskala kala ensinkään,
merilohen elinvoiman silmissäni nään.

Kaislavuode, pata musta.
"Tää on pelkkää savustusta",
moittii kalatiskin kala.
Kesäkokin herkkupala.

21 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihastuttava runo!

Kala on kala on kala:)

Eleanor Vatsa kirjoitti...

Ihana! Ja tulee nälkä.

Liisa kirjoitti...

Kuva ja runo tuovat veden kielelle!

सारी kirjoitti...

Hih, tuo on varmaan kuoreeni kaveri!
(Kirjoitin kalarunon tuoreesta kuoreesta)

Anonyymi kirjoitti...

Kuullos pyhä vala,
eipä maistu allaskala
yhtä hyvältä kuin meri-
se on ihan eri
makuista.

सारी kirjoitti...

Niin, siis anteeksi moukkamaisuuteni; kävin vain mainostamassa omia kalojani kun oli tarkoitus tietysti sanoa, että pidin kovasti riimittelystäsi!

Anonyymi kirjoitti...

MAUKKASTA RUOKAA SAA TUOREESTA LOHESTA. KALAN, JOS MINKÄ ON OLTAVA TUORE.

Anonyymi kirjoitti...

Tosi tyylikäs kalakuva!

Anonyymi kirjoitti...

Hieno kuva!

Allyalias kirjoitti...

Hieno kokonaisuus. Mehukas!

Haavetar kirjoitti...

Eläköön lähiruoka! ;D

Vesi tuli kielelle. Tunsin myös iltatuulen, savun, valkoviinin...

Kiitos taas tunnelmapalasta, niin maittavasta!

Anonyymi kirjoitti...

Sullapas hieno juoni runon
siksi riimin minäkin punon
sävel, rytmi, soinnut lopun,
hiljaisen tai kovin hopun
tarinaan tuo taikaa salaa
vaikka koskisi se lohikalaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kuva ob tosiaankin hieno! Pidän runosta, vaikka onhan se hieman surullinen...

Anonyymi kirjoitti...

Kala kaislapedillä - hieno kuva. Ja hieno runo.

Salka kirjoitti...

Kaunis taiteellinen kuva (tuoreesta?) kalasta. Runokin oli raikas elikkästen tuore:)

sivuaskel kirjoitti...

Kiitos jokaiselle kommenteista ja runoista ja ajatuksista!

Helanes; ei maistu ei yhtä hyvältä kuin meri-
se on ihan eri :)

Haavetar; savustus on enemmän kuin sen lopputulos; tunnelmaa, tuoksuja, viipyilevää kesäillan viettoa!

Vaikka merilohta emme saaneetkaan, täytyy sanoa, että kuvan lohi oli todella mehukasta ja maukasta. Seuraavana päivänä vielä maku oli oikein tiivistynyt. NAM.

Anonyymi kirjoitti...

Kuvan katsojalla ja runon lukijalla on hyvä osa: voi syödä silmillään ja hyristä kokonaisuudesta: nauttia, nauttia.

sivuaskel kirjoitti...

Paju, tervetuloa padan ääreen nauttimaan! :)

Elli-neiti kirjoitti...

Tämän jälkeen:

Lohta kovin tekee mieli
kalatiskille viepi tieni...

;)

Elli-neiti kirjoitti...

Kuvasta: asetelmassa oli japanilainen tunnelma.

sivuaskel kirjoitti...

Emppu, japanilaista tunnelmaa en tiedostanut kuvatessani, mutta kun näin kuvan ruudulta, sama fiilis välittyi. Kaislojen ja mustan padanpohjan kontrasti korostuu ja kaislat sinällään sen tekevät. Lohenvonkale savustui kullanruskeaksi eikä siis ollut japanilaisittain mitään sushia :)