maanantaina, lokakuuta 09, 2006

Bussissa, matkalla Metsänvartijantilalle

4.10.2006

"Hatusen Punainen" vie kohti uusia seikkailuja...

Oppimista on paljon. Kunpa osaisin piirtää, ajattelen, kun piirtelen muistiinpanokirjaani linja-autoa :)
Osaisinpa kutoa kangasta, maalata. Tai - osaisinhan - mutta kiinnostus puuttuu. Sitäkö se on? Kirjoittaminen on mukavuusaluetta, osittain. Työssä on riittävästi epämukavuusalueita, joten suotakoon kirjoittamisen virkistävä vaikutus. In between bloggasi tytär. Kuopus Pariisissa Bretagnesta paluumatkalla. Mies työssä. Minä tässä bussissa matkalla Metsänvartijantilalle. Aikoja ja paikkoja. Myös mielessä. Tapahtumien muistot.

Tuleeko meistä "hihhuleita"? Säilyykö kriittisyys? Pitäisikö? Heittäytyminen tuo maksimaalisen ilon, hyödyn valmennuksesta. Askarruttaa rahan ja hengen natiseva parisuhde. Onkohan valmentajalla vastauksia? Näkemys varmasti :).

Meneekö jeesusteluksi? Itsekehuksi? Osaanko suodattaa, sietää. Ei tää limppisoppaa ainakaan ole kuten lapsena koulussa. "Kiitos ei limppejä", pyysin. Opettaja oli toista mieltä. Haistan, maistan ja nielaisen. Niin yksinkertaista se on.

Tulemme pitkän metsätien jälkeen paikkaan, jossa on hirsimökkejä, savusauna rannassa, sadetta tihkuva, hapekas luonto.

Mikä on vaikeata tässä elämässä?
"Muuttaa suuntaa", sanoo joku. Stressi on saavuttajan pelkotila. Jos on stressiä, kuntokaan ei nouse. Kun on stressiä, työpäivät pitenevät. Tee 8 h täysillä. Työ ei tekemällä lopu (mutta jos sitä ei tee saattaa se loppuakin, toim. huom.)

Kirjoittaminen aktivoi käsitemaailmaa. Prosessi konkretisoituu. "Mieli on kuin maha". Sisäistämisen imeyttämisen eliminointi. Ihmisestä tulee "paskapää", jos ei pääse tyhjentämään.

Sun elämä on sitä mitä vahvistat. Mieli kuin paperipino: päällimmäisen vain voit lukea kerrallaan. Ota se mihin nyt olet valmis. KIRJOITA. KOSKETA. KYSY.

Olet oppinut vasta kun pystyt toimimaan äärimmäisessä paineessa "ulkoaopittua" ajattelematta.

Pitää tehdä asioita ensin ilman ymmärrystä.

Hand - heart - head.

2 kommenttia:

Rita A kirjoitti...

Kirjoituksestasi sain paljonkin ajateltavaa. Tämä jäi ehkä päällimmäiseksi mieleeni:

"Sun elämä oin sitä mitä vahvistat."

Se on just noin!

sivuaskel kirjoitti...

Kiitos Rita! Valmennussessio oli poikkitaiteellisuudessaan todella ajatuksia antava, innovoiva. Kirjoitan aiheesta lisää jossakin vaiheessa. Koulutus kestää marraskuun loppuun asti, jolloin on viimeinen parinpäivän intensiivi...

caalit: easy tunnari näin aamutuimaan:)