keskiviikkona, lokakuuta 18, 2006

Muistaako kukaan ....

.... että suunnanmuutos edellyttää pysähtymistä.

Muistaako kukaan-blogissa on niin upea pohdinta, että saanen lainata sen tähän:

"Vähitellen alkavat kyllästyttää ohjeet, neuvot ja lukuisat oppaat joita jokaisen yöpöydällä pitäisi olla. Kuinka kehittää itseään, kuinka oppia tuntemaan ja tunnistamaan itsensä ja ajatuksensa, parisuhteensa ja työtoverinsa. Kuinka kokoajan pitäisi mennä, henkisestikin, eteenpäin, kehittyä ja oppia uutta. Olla aina positiivinen, energinen, huoliteltu ja hoidettu. Tuntea trendit, muodit ja uusin teknologia. Mihin se harmaa, tasainen ja tavallinen elo enää mahtuu tai kelpaa? Se jossa maataan sohvalla viltin alla, ihan rauhassa, aivot narikassa. Siksikö niin moni luovuttaa kokonaan kun tuntee ettei millään tähän kaikkeen kykene?"

Kuuntele itseäsi, Ihminen.

1 kommentti:

Leonoora kirjoitti...

Näitä asioita olen pohtinut tykönäni minäkin. Lukemattomien valinnanmahdollisuuksien, toisten luomien illusioesikuvien myötä varsinkin me naiset saatamme kokea ristiriitoja ja riittämättömyyttä odotusten ja ihannekuvien keskellä.
En ihmettele yhtään, että varsinkin nuoret naiset, joiden oma minäkuva on vielä hakusessa, masentuvat ja turhautuvat.
Virikehälinä tulvii kaikkialta: Ole sitä, käytä tätä, älä tee noin...naistenlehdet ovat eräs väylä jossa annetaan näitä manipulatoorisia käskyjä ja kieltoja.
Kannattaa todella mennä peiton alle ja jutella itsensä kanssa mikä juuri minulle on tärkeää, miten minä haluan elää tätä elämääni.
Neuvoja tietysti kannattaa kuunnella, mutta kriittisesti tarkkaillen mm. neuvonantajien (ystävienkin) vaikuttimia.