maanantaina, joulukuuta 11, 2006

Ajatusten sillisalaatti

Maanantai-aamussa pää täyttyy pikkuhiljaa mieleenpalautuvista työasioista. Viime viikon lomani siis onnistui kun nyt vasta annan tilaa työhön orientoitumiselle.

Joulukortit on postitettu ja lahjat kääritty, kultanauhat käherretty. Ulko-ovea koristaa punainen käpyseppele viestittämässä, että tässäkin huushollissa eletään joulumielellä.

Eikö se muka muuten näy? Siis kasvoistani kun tervehdin naapureitani. Kyllä se näkyy. Meillähän on joulu joka päivä! Ihan totta. Arkikin voi olla juhlaa. Juhlamieli on korvieni välissä. Up to you, miten kukin haluaa.

Viikonloppuna käväisimme mökillä, jossa on syyskesäinen tunnelma. Piha vihertää, omenpuissa on silmut, vesi on noussut järvessä ja terassin mittarissa oli + 9 lämmintä. Kuusi laulujoutsenta parveili kaislikon reunassa. Ja aurinkokin valaisi vastapäisen rannan metsikön.

Tuvassa oli lämmintä ja levollista. Parin vuoden takainen pieni ja välillä jo poisheittouhan alla kitkutellut joulukaktuksemme oli tehnyt kauniita punaisia kukkia kuin kiitokseksi siitä, että annoimme sen viettää kesää kasvimaan reunassa. Toivoa on siis niin kauan kuin on elämää!

Hehkeät viisikukkaiset amaryllikset vilkuttavat minulle
ikkunanlaudalta kun suljen oven perässäni ja sukellan pimeään, mutta lyhtyjen valaisemaan aamuun.

7 kommenttia:

Haavetar kirjoitti...

Kaunis tunnelma. Ja niin totta. :) Kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Lämmintä ja mukavaa -sopiva tapa odottaa joulua!

Allyalias kirjoitti...

Tulinpa hyvälle mielelle lukemastani. Yritän päästä itsekin tuohon moodiin korvienväliä raplaamalla. Säätelyä vailla varmaan...

Liisa kirjoitti...

Ihana päivänavaus!

Salka kirjoitti...

Tuosta kukasta tulee mieleen, että joskus kuivettuneesta ja litistyneestä voi kasvaa jotain parempaa, niinkuin terveempi ihminenkin...

sivuaskel kirjoitti...

Kiitos käynnistä ja kommenteista,
haavetar,
susupetal,
allyalias,
liisa ja
salka

Tunnelmia korvienvälissä, sitä se on Elämä. Pääsääntöisesti.

sikuri kirjoitti...

Mielenrauhaa vaatii joulu, ja sitä sinulla korvien välissä. Luonto on sen runsas lähde. Nautin kukkasista puista, vaikka vähäisemmistäkin. Ne tekevät aina parhaansa.