torstaina, joulukuuta 21, 2006

Jouluruusu
"Koska talvi asetti rajansa puutarhureiden ammattitaidolle, oli uusia kasveja haettava sellaisista, jotka saattoivat kukkia pimeimpäänkin aikaan. Yksi 1900-luvun alun suosikkeja oli jouluruusu, perenna, joka saadaan puhkaisemaan kauniit valkoiset tai vaaleanpunaiset kukkansa tuomalla se kasvihuoneen lämpöön. Jouluruusu on yhä valikoimissa, mutta se kuuluu vain harvojen kukkamyyntipisteiden valikoimiin."

Joulukukkien kallis kuningatar, Jouluruusu.

Maku asia.
Elämä on.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oletko lukenut legendan jouluruususta? Se löytyy Selma Lagerlöfin teoksista, en muista nyt mistä osasta.

sivuaskel kirjoitti...

En ole lukenut, mutta todella mielellään sen tekisin. Tietäisiköhän joku mistä sen voisi löytää? Kiitos vinkistä, obeesia!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos upeasta kuvasta ja tietopaketista! "This Rose,so small and tender, with fragrance fills the air..." (VK 23,suom.)

sivuaskel kirjoitti...

Kiitos, paula. Jouluruusu on yksi kauneimmista.

Liisa kirjoitti...

Tämä oli uutta tietoa.

Saunavasta pakastimessa, sulatetaan vasta aattona. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Sivuaskel, vastauksena tiedusteluusi: kyse lienee sadusta nimeltä Jouluruusun legenda, joka löytyy myös omana samannimisenä kirjanaan.

Hyvä satuhakemisto löytyy täältä: http://pandora.lib.hel.fi/kallio/sadut/ eli Helsingin kaupunginkirjaston Satukallio.

sivuaskel kirjoitti...

liisa, pakastimme kymmenen vihtaa talvenvaralle; pakastimesta suoraan lämpimään veteen ja vihtomaan! Vasta on kuin juuri puusta otettu, lehdet pysyvät hyvin kiinni ja tuoksu on aito ja alkuperäinen. Suosittelen kokeilemaan!

suurkiitos, tui! lähden etsintäretkelle :)

Haavetar kirjoitti...

Tällainen tuli googlettamalla vastaan:

http://www.penan.net/puutarha/jouluruusu.html

Jouluruusu on ihana! - Herkällä tavalla loistelias.

Meillä on nyt valkoinen. Edellisestä on siemeniä tallella ja ajattelin kokeilla toistamiseen niiden itävyyttä. Itse emokasvea kun en ole onnistunut "kesättämään".

Suvisuloisia joulusaunomisia!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, haavetar, laitoinkin juttua tästä jouluruusun legendan metsästyksestä... Varmasti on ihanat löylyt, jos vain saan itseni kuntoon eikä mies sairastelisi samaa tautia juuri joulunaikaan... hope so.