perjantaina, toukokuuta 12, 2006

Heräämössä

On perjantai, 12.5.2006. J.V.Snellman täyttäisi 200 vuotta. Onneksi ei täytä. Lyhyempi elämä on ihmisen parhaaksi.

Operaatio on ohi. Mies on yhä heräämössä, sanoi omahoitaja. Ei ole tietoa milloin tuodaan osastolle. "Sen verran iso leikkaus, että saattaa kestää". Heräämö ei anna väliaikatietoja, sanoi mieshoituri. Odottavan aika on pitkä. Yritän tyytyä osaani. Soitan vielä myöhemmin pääseekö tänään katsomaan.

Työpäivästä iso osa meni omiin ajatuksiin. Monenlaista pientä sälää tuli kuitenkin hoidettua.
Palaveri HR Service-yksikössä klo 9.00: 1.1.2005 muuttunut vuosilomalaki aiheuttaa lisätöitä. Asiakaspalvelun henkilöstötilanteen selvitystä palaverissa klo 11. Työtä on paljon ja resursseja vähän. Silti ei nyhjätä tyhjästä: yhteistyöllä etsitään ratkaisuja, sijaisuuksien hoitamista, henkilöstötarpeen määrittelyä, sisäisten hakuprosessien käynnistämistä, osaamisen kohdentamista, tehtäväkiertojen ennakointia, henkilötyövuosien desimaaleja, arkipäivien realismia, yksilötason ongelmien pohdintaa.

Löytyy hyviä ideoita, palapelin palaset löytävät paikkoja. Päättymätön palojen etsintä vaatii kärsivällisyyttä, yhteistä näkemystä talokohtaisesta henkilöstöresurssien kohdentamisesta. Kaamea sana tuo resurssi kun puhutaan Ihmisistä!

Palaverin ilonaihe on nuoret kesäapulaiset, joista osa on jo aloittanut viikko sitten. Ihania nuoria, virkeitä, toimeliaita tekijöitä, jotka tulevat joka kevät kuin muuttolinnut virkistämään työyhteisöjä. Viidenkymmenen kesäapulaisen rekrytointi on iso rutistus HR-palveluissa. Hakijoita on satoja. Lähestulkoon kaikki erittäin hyviä, akateemisia tai ammattikorkeakoulussa opiskelevia. Komeita ja kauniita. Monitaitoisia. Tervetuloa kesälinnut!

Mutta mutta. Minun elämä on tässä ja nyt. Ihan muualla. Lähdin töistä hyvissä ajoin ehtiäkseni Hämeenlinnaan.

Mies osastolla 5, huoneessa 12 on tärkeintä elämässäni.

Ei kommentteja: