torstaina, toukokuuta 18, 2006

Huoneessa 16, osastolla 5

Eilen illalla huolien pilvi alkoi kasvaa.
"Attashea-salkun" toiminta ei ollut ihan niinkuin piti. Soitimme sairaalaan. Tilanne rauhoittui yön aikana. Mietimme jo illalla lähtöä Töölön päivystykseen. Lopulta ajattelimme katsoa tilannetta yön yli. Ihmettelin ääneen jo töistä tullessani miehen tuijottavaa isosilmäistä katsetta. Onko jotain vialla? Juttelimme asiasta ja päättelimme silmien suurentuneen laihtumisen myötä.

Yö oli minulla katkonainen, miehellä suht' hyvä. Aamuaskareissa hän huomasi pystyhaavan vuotavan ja teki nopean päätöksen lähdöstä Hämeeseen. Saatoin miehen autotalliin klo 6.45. Leikannut lääkäri olisi paikalla aamupäivällä. Hyvä päätös, vaikka hirvitti ajatus autolla ajon rasituksesta. Muuten mies oli suht hyväkuntoinen.

Täys työpäivä minulla. Oman tiimini viikkopalaveri 9.30, palkankorotusesityksiä, työsuhdeasioita, lounaaksi kanasalaattia, palaveri erään henkilön uudelleensijoituksesta klo 13, sähköpostien toimeksiantoja, työnohjaustapaaminen n. 10 henkilön tiimin kanssa klo 14, josta pikapikaa klo 15. alkavaan toiseen palaveriin. Huonouninen yö vaikutti siten, että pariin kertaan hain automaatista mustaa espressoa.

Klo 16 selvitin vielä muutamia sähköposteja, sovin tapaamisia ja kokouksia ensi viikolle, luin muistioita ja tulostin ilmapiirimittauskyselyn ohjeistuksia. ESI 2006 (Employee Satisfaction Index).

Klo 17.00 soitin miehelle sairaalaan. Olipa ihana kuulla ääntä. Kaikki hyvin, joskin hieman nuhaa ja väsymystä. Turvallisempaa kuitenkin olla seurannassa siellä kun apu on lähellä tarvittaessa. Paikka on samalla osastolla, josta pika-kotiutettiin toissapäivänä, mutta nyt kahden hengen huoneessa, 82-vuotias papparainen seuranaan. Sovimme, että en matkusta tänään katsomaan, mutta huomenna yritän ennättää suoraan töistä 15.04 lähtevään InterCityyn.

Perjantai-ilta mahdollistaa matkan jatkamisen sairaalasta mökille, jossa käyn katsomassa postin ja kastelemassa kasvimaan ellei sadetta ole tulossa.

Kyllä me selviämme, yhdessä, sanoi mies.
Niin teemme, koska rakastamme.

Ei kommentteja: