perjantaina, joulukuuta 22, 2006

Ladattu Joulu

Vatsatauti on täällä. Alkoi oikeastaan jo toissapäivänä, katosi melkein päiväksi, mutta tuli takaisin. Käväisin työpaikalla molempina aamuina palatakseni kotiin huilaamaan. Oksentaminen ei ole kivaa, vaikka juuri ennen Joulua se voi olla jopa hyödyllistä, jos nyt inhottavasta asiasta haluaa löytää sen paremman puolen. Lisäksi toistaviikkoa piinannut olkanivelen tulehdus jomottaa yhä. Tuskastuttava vaiva, joka vie ajoittain keskittymiskyvyn kaikesta muusta.
'Ken vaivojansa valittaa on vaivojensa vanki', on vanha sanonta.

Vuoden lyhyin päivä on kääntynyt iltaan. Jouluvalojen tuike vastapäisten talojen ikkunoissa lämmittää mieltä. Minkälaisia jouluja ikkunoiden takana tänä vuonna? Onnellisia ja onnettomia, arvelen. Jouluaikaan latautuu liian paljon odotusta, kiltteyden vaadetta ja täydellisyyden tavoittelua. "On hyvä lämmin hellä nyt mieli jokaisen". Joulu on pahimmillaan suorittamista, niinkuin nykyelämä usein.

Lähiruokakaupassa katselin äsken ylipursuavia ostoskärryjä ja niiden työntäjiä. Kireitä ilmeitä, hikinoroja ohimoilla, tiuskaisuja sinne tänne. Mutta gourmet-tiskin pojat jaksoivat hymyillä iloisina ja palveluhenkisinä. Samoin leipätiskin lettipäinen tyttö. Kiitos hymyistä.

Kaksi yötä jouluhun.

Ja vajaa viikko niin alkaa joululahjojen vaihtoviikot, välipäivämarkkinat, ale ale ale ja sale sale sale. Osta osta osta. Samat tohinat kaupoissa jatkuvat. Kassakoneiden iloinen kilinä.

"Rauhaa vain rauhaa, kellot ne soi..."

Minkä varassa tämä Tellus oikein pyörii?

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sama tauti täällä viime yönä, nyt parempi. Vaan ei ole nälkä.
No, ehtiihän sitä vielä kai syödä.

Minkä varassa Tellus pyörii.. niinpä.

Anonyymi kirjoitti...

Wow - you really feel strongly about this subject don't you? Take it easy - no need to get all wound up...

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää Joulua!

sivuaskel kirjoitti...

suspetal, ohi on jo täälläkin, onneksi

sumea, kiitos, ja lämmintä joulumieltä sinulle myös!

Allyalias kirjoitti...

Vatsatauti on tosi ikävä juttu. Meillä on ollut nuhakuumetta liikkeellä. Minullakin on nyt sairas olo, mutta ei auta valittaa...

Elämme markkinatalouden (toivottavasti) huippuaikoja. Missähän vaiheessa terä taittuu, vai katkeaako se?

Anonyymi kirjoitti...

Aattoiltana viimeistään ennustan että ihana tunnelma ja rauha laskeutuu kotisi ylle eikä ollenkaan ota onteloon :) Hyvää joulua. kiva blogikaveri!

Allyalias kirjoitti...

Ja hyvää joulua sinulle sekä suuret kiitokset kauniista kirjoituksistasi :)

Haavetar kirjoitti...

Hellivää ja Rauhaisaa Joulua!

Saara kirjoitti...

Parempaa oloa, Sivuaskel, ja mukavaa joulua.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa joulun aikaa, Sivuaskel!

sikuri kirjoitti...

Ja nyt tänään, joulu on melkein ohi, helpotusta tunnetaan monilla tahoilla. Miksi teemme joulusta rasitteen??? Lepsahtakaamme!

sivuaskel kirjoitti...

Kiitos, blogiystävät, ajatuksista, toivotuksista, kommenteista! On palattu joulunjälkeiseen elämään, putkahdettu karhunpesästä silmät siristellen pitenevää päivää ihmettelemään. Iloista loppuvuotta jokaiselle!