maanantaina, joulukuuta 04, 2006

Maanantai, neljäs joulukuuta

Lomaviikko alkoi hammaslääkärissä klo 8.00. Ei mitään mukavaa, mutta pakollista. Täytyy sanoa, että hammaslääkäreissä on eroa. Minulla on käynyt tsägä, sillä tämä mies on loistava tapaus. Iloinen, elämänmyönteinen, potilaisiinsa ihmisenä suhtautuva. Ammattilainen, joka hoitaa sen mikä pitää. Taitavasti kivut minimoiden, potilaansa huomioiden. Huumorintajuisena kannustaa potilastaan, unohduttaa automaattisesti kivun, pelon tai ikävän olon. Puoli yhdeksältä steppailin lekurilta takaisin kotiin ja nautin ajattomuudesta.

Loma. Onko tosiaankin mahdollista tehdä mitä huvittaa tai olla tekemättä mitään?

Harmaa, sateentihkuinen maanantai. Sama se, loma on lomaa vaikka satais pieniä miehiä. Mistähän tuokin sanonta on kotoisin? Joillekin se on "äkäisiä ämmiä". Sellaisiakin tämä maa päällään kantaa. Miksi ihmeessä? Kiukuttelijoita, katkeria ihmisiä on aika paljon. Ja aivan turhan takia. Elämä on just niin ankaraa, katkeraa, tylsää tai epäoikeudenmukaista kuin itse ajattelet. Kukaan ei rakasta kurjaa niin paljon kuin toinen kurja. Mätä omena mädättää korillisen punaposkisia - jos niikseen. Näivettynyt hakeutuu näivettyneen seuraan. Mistähän se johtuu?

Siispä, katse peiliin: kuka sieltä katsoo takaisin?

6 kommenttia:

Haavetar kirjoitti...

Vapaus olla tekemättä, se se on Jotain. :)

Ja aivan. Asenne ratkaisee, niin se yllättävänkin usein on.

Huisaa lomaa eli olemisen ja elämisen iloa!

isopeikko kirjoitti...

Miksiköhän minulle tuli mieleen itsensä kanssa väittely. Mennäkkö vai tehdäkkö. Ollakko vai tullakko. Itsensä kanssa väitellessä voittaa joka kerta. Upeaa.

Anonyymi kirjoitti...

Sattuipa tämä, kirjoitin tänään hieman omaa aihettasi sivuavasti. Negatiivisuus levittää pahaa oloa ympärilleen, positiivisuus toivottavasti puolestaan positiivisuutta.

sivuaskel kirjoitti...

haavetar, loma ilman kelloa ja aikatauluja tuntuu tosiaan hyvältä
ja yltiöpäistä kaamosta valaisee sentään nytkin täysikuu :)

isopeikko, väitellä voi toki itsensäkin kanssa, mutta sitte taitaa asiat olla ja pahassa jamassa - paitsi jos huvikseen varmistelee voittoa :D

tui, just näin se on, metsä vastaa niinkuin sinne huutaa -> voisi kokeilla joskus kuiskaamista... :)

Anonyymi kirjoitti...

Rauhoittava hammaslääkäri on kuin taivaasta maan päälle laskeutunut hyvä enkeli, niin monen pelon kanssa potilas antautuu hammaslääkärin käsiin.

sivuaskel kirjoitti...

Niin on, paju, ihme juttu että kaikista lääkäreistä eniten hammaslääkäri on se jota ihmiset eniten jännittävät, vaikka sitten tuolissa istuessa melkein nukahtaa, ainakin minä :)