tiistaina, joulukuuta 19, 2006

Mätiä, sano - resepti herkuttelijoille

Siianmäti-kermajäätelöä

300 gr kirjolohen (mieluummin siian tai muikun) mätiä
2 dl kuohukermaa
200 gr mustapippuri-tilli-tuorejuustoa
punasipulia maun mukaan

Seos pakkaseen ja pariisinperunaraudalla palloja pöytään...

On toki ilman pakastustakin syötävänhyvää tai pakastaa voi suoraan vaikka kauniiseen kakku- tai annosvuokiin.

NAM NAM NAM.

Lisäys teko-ohjeeksi:
Valuta mätiä vähintään puoli tuntia suodatinpussissa.
Vaahdota kerma kuohkeaksi. Lisää joukkoon juusto , hienonnettu sipuli ja mäti.
Kumoa massa pakastuksen kestävään astiaan.
Ota seos esiin n. 20 minuuttia ennen tarjoilua. Kumoa sellaisenaan tarjoiluvadille tai pyöräytä pariisinperunaraudalla palloiksi.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mäti on hyvää vaikka pienten kivien kanssa, mutta mielenkiintoisen tuntuinen resepti, joten sitä pitänee kokeilla -vaikkapa pääsiäispöytäänkin!

Anonyymi kirjoitti...

Eräs ystäväni ei voi syödä mätiä terveyssyistä (kihti). Hän sanoi, että tuo kielen mennessään vievä herkkumaku on muisto vain ja jatkoi: kuten myös fyysinen rakkaus (hänellä on ikää 80 ja vähän päälle).

Hän pyysi kuvailemaan mädin makua. En oikein osannut. Kuinka makuelämys asettuu sanoiksi?

Anonyymi kirjoitti...

Sirkku, muistan hakeneeni matia jouluaatonaattona isan kanssa Oulun kauppahallista. Yritan loytaa sita taaltakin...ja kokeilen reseptiasi! Kiitos.

Outolintu kirjoitti...

Jännittävä resepti. Pitää kokeilla joskus.

sivuaskel kirjoitti...

susupetal, helppo valmistaa ja takuuvarma onnistuminen :)

paju, mädin makua on tosiaan vaikea kuvata tai oikeastaan mädin, smetanan ja sipulin sekoitusta, jollaisena sen minä useimmiten nautin...ystävällesi terveisiä, että mätiä ja rakkautta voi maistella monella tavalla, muistellenkin...lämpimät jouluterveiset

paula, muistan minäkin hämärästi ne kauppahallireissut ja erityisesti isän rakastaman graavilohen, jonka päälle en lapsena ymmärtänyt mitään, mutta nyt se on ehdoton herkku!

outolintu, suosittelen kokeilemaan, helppoa ja herkullista!

Taitavina kokkaajina ymmärsitte tietysti että kerma vaahdotetaan :D

Anonyymi kirjoitti...

ystävä kiittää terveisistä,
muisteluksiaan maistellen ;)

sivuaskel kirjoitti...

mukava kun terveiset välittyivät ;)

isopeikko kirjoitti...

Maistan tämän jo sanoistasi. Näen tästä unta ensi yönä, huomenna kauppaan...

sivuaskel kirjoitti...

Isopeikko, etpä tee turhaa reissua kauppaan!! Valmistin eilen tätä jätskiä ja ilman pakastustakin olisi tosi hyvää. Sitäpaitsi helppo ja nopea valmistaa.