tiistaina, huhtikuuta 25, 2006

Hki-Oulu-Hki AY 358

Herätys klo 4.45.
Mustaa kahvia. Ruisleipä.
Taxi 6.10. Kentällä 6.40.
Lento 7.25.
Oulunsalon kentällä 8.20.
Rotuaarille, Kirkkokatu jotakin. Taksi tietää. Pukumiehen talo. Stockaa vastapäätä.
Iloinen vastaanotto - kuten aina tässä tytäryhtiössä.
Koko porukka sulloutuu pitkään neuvotteluhuoneeseen. Kerron ajankohtaisia henkilöstö- ja koulutusasioita. Puhun ihmisenä ihmisille. Kysymyksiä, vastauksia. Pääluottamusmies on mukanani. Upea Ihminen - isolla Iillä. Loistava työpari, yhteistoiminta toimii arjessa ilman formaatteja.

Yksikön esimies toteaa aamusession jälkeen - ennen lounasta - että olemme kuin vanha aviopari. Hyvässä mielessä. Se on paljon se. Arvostamme toisiamme. Minä työnantajan edustajana, plm henkilöstön edustajana. AY 358. AmmattiYhdistys. Pelkkää positiivista meidän työyhteisössä. Vastakkainasettelun aika on ohi, sanoisi Niinistö. :)

Yhteistoimintalaki, osallistava johtaminen, ennakoiva työyhteisön toiminnan kehittäminen. Ennen muuta Ihmisistä Välittäminen. Matte - plm - on lahja meidän firmalle. Ihminen, jonka kanssa hoidan henkilöstöä hyvässä ja pahassa. Tahtotilamme on sama: työhyvinvointia, osaamisen kehittämistä, palkkatasa-arvoa, rohkeutta laittaa likoon itsensä. Ihmisen elämää kehdosta hautaan.

Puhumme molemmat muutosvalmiudesta, moniosaajuudesta, avoimuudesta, yhteistoiminnan kehittämisestä. Asenteista. Työyhteisön ilmapiiri on ihmisten korvien välissä. Ei missään muualla. Jokaisella on vastuunsa.

Puhumme ammattitaidosta, joka ei ole pelkästään teknistä osaamista, tuotetuntemusta, asiakaspalvelua. Se on enemmän ja enemmän substanssiosaamisen rinnalla sosiaalisia valmiuksia, kykyä toimia työyhteisössä, verkostoissa. Se on aikuismaista käyttäytymistä, arkijärjen käyttöä, työtoverin arvostamista, yhteistyön kehittämistä, busineksen ymmärtämistä osana omaa työtä:

tuloshakuisuus
liiketoiminnan tuntemus
asiakaslähtöisyys
kyky sitoutua
kyky verkostoitua
luovuus, joustavuus, tehokkuus, luottamuksellisuus, ennakkoluulottomuus, sinnikkyys, kehittymishalukkuus

Ei me täydellisiä Ihmisiä haluta. Ei sellaisia ole olemassakaan.
Olisi oikeastaan katastrofaalista jos niin olisi. Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus, jolla on työ- ja vapaa-aika, osaaminen ja harrastukset, inhimilliset tekijät ohjailemassa kaikkea tekemistä, elämää.

Olen haastatellut tuhansia hakijoita vuodesta -89 alkaen. Monenlaista "poolopaitaa" olen tavannut. Ihmisen tunnistaa aina!

Hyvä työpäivä Oulussa.
Tiedän, että olen / olemme oikeassa paikassa oikeaan aikaan.
Matte ja mä.

Ei kommentteja: