torstaina, huhtikuuta 06, 2006

Torstai - mikä sana

Onko torstai-sana syntynyt aasasta nimeltä Thor. Genetiivimuoto Thor's - tai sitten ei.

Olisipa aikaa kielileikkiin. Juicemaiseen oivallukseen kuten Hauho, joka sai nimensä kun englantilainen James ja saksalainen Fritz ihmettelivät kirkon korkeaa tornia: how, äimisteli James ja hoch ihasteli Fritz.

Nyt ei ole aikaa. On torstai-aamu ja työt odottavat.
Luovuudelle ei juuri jää aikaa, koska teen työtä, jonka tavoite on tukea liiketoimintastrategian toteutumista; enemmän tuottoja, vähemmän kustannuksia. Kustannusflätti. Viittaako se sikamaiseen elämäntapaan?

En moiti yrityksiä jotka tekevät rahaa rahan ahneina. On oma valinta, jos on töissä sellaisessa. Mutta jos olet töissä, ei ole valinnanvaraa.

Minkälaista olisi olla kivenhakkaajana tai nyörinpunojana. Sitä mietin joskus asuessani Hietalahdessa, Köydenpunojankadun kulmassa, kivenheiton päässä Kivenhakkaajankatua.

A.A.A
Anna Ajatuksille Aikaa, kirjoitti tanskalainen kirjailija, arkipäivän filosofi Piet Hein aikanaan. Löysin kirjahyllystäni ruotsalaisen professorin, Bodil Jönssonin kirjan " 10 ajatusta ajasta", jonka aion lukaista tänä iltana iltalampun valossa. Luin sen aikanaan moneenkin kertaan. Uskon sykähtyväni siitä jälleen. Nyt on sen aika.

Ei kommentteja: