perjantaina, tammikuuta 12, 2007

Perjantai, ei kolmastoista

Toisen sairaslomaviikon vitsit ovat vähissä. Perjantai-ilta. Mies lähti puolenpäivän aikaan mökille. Lintuja ruokkimaan. Postia selaamaan. Toteamaan ettei varkaita ole vieraillut.

Minä, kirkon kupeeseen sopiva puustöötti, vaivaisakka, (ne puiset vaivaisukot kirkkojen ulko-oven vieressä lanttia pyytämässä) jäin tänne kipeän olkapääni kanssa. Viime yö meni tunnin välein kuin syrjäseudun raitin linja-autot nykyisin. Tai menevätkö niinkään usein. Kerran päivässä, arvelen.

Tänä iltana olisi pitänyt olla Kappelissa, Etelä-Espalla, jossa vietetään tiimiläiseni Ceen läksiäisiä. Istuminen ei onnistu pitkää aikaa. Siispä illallisen syöminen olisi ollut kiemurtelemista. Harmittaa. Todella harmittaa, koska olisin halunnut olla halaamassa upean työkaverini ja potkimassa onnea uusiin haasteisiin. Esimiehen esimies lupasi mennä tilaisuuteen. Kiitos Takku.

Olen hoitanut itseäni tänään ihmeparantajan neuvoilla, Kalevalaiseen kansanperinteeseen pohjaten. Keitin tilkan vettä, johon sulatin kolme ruokalusikallista merisuolaa, kaadoin päälle n. litran verran kylmää vettä, kastelin käsipyyhkeen suolaveteen ja väänsin enimmät vedet. Tälläsin (ruots. ställa:) pyyhkeen, 'hantuukin', olkapäälleni ja odottelin ihmeparantumista. Ehkä hetken auttoi. Kokeilen vielä tänä iltana ja huomenna neljä kertaa, 15-20 minuuttia per kerta.

Huu huu - lähteekö pahat henget tiehensä... abrakadabra.

Maanantaina on päästävä töihin. Tiistaina on ortopedi. Myöhemmin ehkä magneettikuvaus.
Mutta joka päivä on hermosärkyä. Takaan sen.

Kiristää.

Huominen lauantai on kolmastoista päivä. Äitin ensimmäinen Muru syntyi 13.1.1976 klo 9.19. Strategiset mitat: 47 cm, 2.650 gr. Tyttö.
Silja Johanna tai Kirsti Helena.
Ensimmäinen ensimmäiselle.

Onnea Elämälle. Ja kiitos Elämästä.

13 kommenttia:

Allyalias kirjoitti...

Alkaa vissiin olla aika tuskaa kun poppakonstit tulevat mukaan kuvioon. Vaikka eipä sitä tiedä, kyllä ne vanhan kansan konstit saattavat joskus toimiakin. Itse makaan valkosipulinkynnet sukissa jos satun saamaan sitkeämmän flunssan. Auttaisikohan valkosipuli jossain muodossa sinunkin vaivoihisi? Jos siellä asuukin vaikka pieni, verenhimoinen vampyyri, joka kaluaa niin kipeästi että hermosta riipaisee :) Yritä jaksaa...

Anonyymi kirjoitti...

Niin syntyi kummityttoni - kiitos lahjasta, elama! Sinulle myotatuntoa taalta pakkaspaivasta! Etta jaksaisit...

Anonyymi kirjoitti...

Hieman pinnalta rikottuja kaalinlehtiä, kelmuja ja villaa päälle. Tosin taitavat auttaa vain lihaskipuihin. Yritä jaksaa.

sivuaskel kirjoitti...

Allyalias, valkosipulihan on tunnetusti moneen vaivaan auttava, mene tiedä näistä poppaskonsteista.

Paula, kiitos myötätunnosta. Vai pakkaspäivä siellä. Täällä leijuu hiljalleen kauniita isoja lumihiutaleita aamun sinisessä hämärässä.

Tui, olen kuullut tuon saman reseptin, mutta en ole koskaan kokeillut. Nytpä voisinkin, koska kysehän on just lihaskivuista, tulehtuneesta lihaksesta, arvelisin. Ei muuta kuin kaalipäälle kaalinlehtiä! :)

Liisa kirjoitti...

Samana päivänä vuotta myöhemmin syntyi yli kilon painavampi 51,5-senttinen minun prinsessani!

Jaksamista... vasemmalla kädellä naputtelen...

sivuaskel kirjoitti...

Liisa, onnea prinsessan äidille ja prinsessalle!

Anonyymi kirjoitti...

Kukkurakaupalla onnea äidille ja tyttärelle!

***

Kipu. Myötätuntoa, lohtua lähetän sinne päin tietoiskulla:

Suomen Kansallisoopperassa esitetään 11.3. kipuloitsu. (Toivottavasti sinun ei tarvitse kipuilla siihen asti.)

“Uusin teokseni on kipuloitsu. Se manaa alimpaan kattilaan taudin syypääksi arvellun Kivuttaren. Myös Mehiläistä kutsutaan avuksi, ja Neitsyt Marian puoleen käännytään ensin itse keksityllä, myöhemmin ortodoksisesta mieskuoroperinteestä lainatulla koraalilla.” –Tapio Tuomela

http://www.musicanova.fi/index.php?option=com_events&task=view_detail&agid=296

sivuaskel kirjoitti...

Kiitos, paju!

Toden totta alkaa pian shamaanien ja kivuttarien loitsut kiinnostaa. Käynpä tsekkaamassa tuon www-sivun.

Anonyymi kirjoitti...

Minä en osaa muuta kuin verenpirätyssanat, mutta niistä ei ole käyttöä tähän tilanteeseen. Toivottavasti saat pian apua.

Onnea äidille ja tyttärelle. Pikkuinen oli vauvasi.

Salka kirjoitti...

Minäkin olisin kaalinlehtihoitoa ehdottanut, Tui kerkesi ensin. Olen käyttänyt menestyksekkäästi kaalinlehtihoitoa flunssan aiheuttamaan hengenahdistukseen, keuhkoputkentulehdukseen ja lihaskipujen hoitoon olkapäässä.
Tsemppiä kestämiseen ja toivottavasti saat pian avun!

sivuaskel kirjoitti...

Obeesia, olisipa kiinnostavaa kuulla ne verenpirätyssanat, vaikkei niistä tähän vaivaan olekaan. Ja kiitos toivotuksista, siellä se "pikkuinen vauva" viettää juhliaan...kertoi tehneensä libanonilaisia herkkuja ystävilleen :)

Salka, mielenkiintoinen tuo kaalinlehti-rohto, kokeilen sitäkin.
Ortopedi on tiistaina josta saan ilmeisesti magneettikuvauslähetteen...On tää kyllä sitkeä vaiva ja hermoja sananmukaisesti koetteleva.

isopeikko kirjoitti...

En kyllä tiedä mistään mitään...

Luuletkos, että auttaisi, jos ajattelisit, että "Kipu ei ole tuskallista." Se ei kiellä kipua mutta voi muuttaa reakttiotasi siihen.

Taidat saada paljon ohjeita :) kyllästyttääkö koskaan?

sivuaskel kirjoitti...

Hyvä, isopeikko! Ei minua kyllästytä nyt, mutta huomenna kun menen sairasloman jälkeen töihin ja ihmiset kyselevät, voi olla että alkaa kyllästyttää :)

Olen itseasiassa kokeillut tuota "asennehoitoakin" , joka ajoittain toimii, toisinaan ei. Hermosärky on siitä kurja, että se valtaa aika totaalisesti kehon ja mielen.